Als trots eigenaar van uw eigen zwembad wilt u natuurlijk wel dat alles goed schoon blijft. Op die manier kunt u samen met uw gezin en gasten optimaal genieten van het water, zonder u zorgen te hoeven maken over de hygiëne van het water en de wanden van het zwembad. Of u nu een binnen- of buitenzwembad heeft, een zwembadrobot kan veel werk voor u uit handen nemen. Die van toppy bijvoorbeeld, is ontworpen om in slechts enkele uren alle wanden en de vloer van uw zwembad schoon te maken. U hoeft hem alleen maar aan te zetten en deze zwembadrobot doet al het werk voor u als vanzelf. Dit kan super handig zijn voor mensen die niet zoveel tijd hebben om hun zwembad zelf schoon te maken, of het gewoon een vervelend klusje vinden. Het is nu eenmaal nodig om af en toe de bodem en wanden van uw zwembad te reinigen, maar leuk werk is het zeker niet. Bovendien is dit een ingewikkeld klusje om goed uit te voeren, want zodra je met een doekje over de wanden heengaat los het vuil natuurlijk op in het water, waardoor je verder van huis bent. Dw zwembadrobot van toppy werkt echter op basis van zuigkracht, waardoor het vuil direct wordt opgenomen en zich niet vermengt met het water in uw zwembad. 

De voordelen van een zwembadrobot

Bij toppy zo’n handige robot bestellen om uw zwembad schoon te maken heeft diverse voordelen. Je hoeft niet meer zelf je zwembad schoon te maken en weet bovendien zeker dat het goed gebeurt en het vuil niet terug in het water terechtkomt. Bij toppy heb je de keuze uit diverse zwembadrobots, zoals:

  • De Kodiko Drakbot
  • De Dolphin Poolstyle
  • De Zodiac Tornax
  • De Dolphin Cosmos
  • De Zodiac RV 5600

Afhankelijk van wat u aan uw zwembadrobot wilt uitgeven en het formaat van uw zwembad kan toppy u adviseren betreft welk exemplaar u het beste kunt kiezen. In principe zijn ze natuurlijk allemaal ontwikkeld met hetzelfde doel, namelijk de reiniging van de bodem en de wanden van uw zwembad. Afhankelijk van de kwaliteit en prijscategorie werken ze allemaal echter net ietsje anders en kan het korter of langer duren eer uw zwembad helemaal schoon is. Als u geen haast heeft en het prima vindt dat het schoonmaken op het gemakje gebeurt, en uw zwembad is niet al te groot, kies van gewoon voor het goedkoopste exemplaar zwembadrobot dat toppy verkoopt. Daar heeft u al een prima apparaat voor om uw zwembad mee schoon te maken.

Tips voor zwembadeigenaren

Het spreekt voor zich dat je je zwembad af en toe goed moet schoonmaken, bijvoorbeeld met een slimme zwembadrobot van toppy, maar er zijn nog wat zaken die belangrijk zijn als je op een veilige en gezonde manier wilt genieten van je eigen zwembad. Een bepaalde hoeveelheid chloor bijvoorbeeld, is absoluut noodzakelijk voor de hygiëne van het water. Denk niet dat dit geen ramp is als je dat achterwege laat, water wordt sneller vuil dan je denkt! Daarnaast zul je het water af en toe moeten testen op chemicaliën met behulp van handige teststrips. Dan weet je precies hoe de kwaliteit ervoor staat en of je stappen moet ondernemen. toppy verkoopt hiervoor handige startsets waarmee je meteen aan de slag kunt. Veel zwemplezier gewenst!