Vroeger speelde ik elke dag uren buiten. Dat was een onderdeel van onze opvoeding. We zaten niet de hele dag achter een computer of spelletjes computer. Je ging altijd naar buiten, daar speelde je met andere kinderen uit de buurt. Dit was zo normaal dat je er niet eens over nadacht. De tijden zijn veranderd en dat is jammer. Kinderen besteden tegenwoordig meer tijd achter een scherm dan buiten met vriendjes. Ik doe hier demonstratief niet aan mee als moeder van twee kinderen. Ik zorg ervoor dat buiten spelen onderdeel is van onze dagelijkse dag. Elke keer een spel verzinnen doe ik dan ook weer niet maar ik gebruik wel het leukste buitenspeelgoed van Spellenrijk. Kinderen moeten zich namelijk leren vermaken buiten.

Door dit buitenspeelgoed is buiten spelen een groot feest

Kinderen moet je voldoende uitdagen en spel is hier een super goed middel voor. Ik maak dan ook gebruik van buitenspeelgoed om mijn kinderen naar buiten te krijgen. Vooral op de dagen dat het wat frisser is of misschien zelf regenachtig wil ik toch nog even naar buiten gaan. Buitenspeelgoed wat mijn kinderen geweldig vinden zijn de speeltenten en de speelborden. We spelen dan bijvoorbeeld leven dammen en mijn man en ik zijn dan twee van de stenen. De kinderen hebben hier een plezier om en lachen zich een ongeluk als we expres een verkeerde stap nemen. En in de tenten spelen we de grootste avonturen na en dat is altijd erg leuk. Ik ben dan ook van mening dat je kinderen buiten kan laten spelen als je maar voor voldoende spelmateriaal zorgt. Kinderen kunnen prima buiten spelen maar ouders moeten hierin wel een voorbeeld zijn. Dit kan door het buitenspelen leuk te maken voor de kinderen en door zelf ook mee te gaan naar buiten.

Speelgoed voor kinderen

Ik vond het als kind altijd heerlijk. Lekker buiten spelen in de frisse lucht. Ik speelde dan ook graag met een elastiek of spring touw. Ik denk dat de kinderen van deze tijd gewend zijn om veel op de computer en spelcomputers te spelen. Maar wie heeft ze dat geleerd? Ik denk dat ouders hierin dus mogen groeien.
Ga meer naar buiten met je kinderen. Schaf voldoende buitenspeelgoed aan en ga lekker naar buiten met de kinderen. Wat voor buitenspeelgoed vinden kinderen leuk:  

  • Een springtouw is een onderdeel van het buitenspelen wat altijd leuk blijft.
  • Ik probeer hier ook nog mee te springen maar ben er nu niet meer zo goed in.
  • Een voetbal is altijd goed, om te voetballen maar ook om andere spellen mee te spelen.
  • Een groot spelbord waarmee je kunt gaan dammen of schaken is ook ontzettend leuk om mee te spelen.

Een speeltent met een verkleeddoos. Mijn kinderen vinden het geweldig om films en andere verhalen na te spelen. Als ze zich dan ook nog eens kunnen verkleden gaan ze helemaal op in hun spel. Wij krijgen vervolgens een voorstelling aan het einde van de dag. Vandaag de dag spelen kinderen nog steeds graag buiten. Kinderen moeten alleen gestimuleerd worden om ook buiten te spelen. Als ouders hebben we hier een verantwoordelijkheid in die we serieus moeten nemen. Ik vind het heerlijk om met mijn kinderen buiten te spelen. Dit is een vast onderdeel van onze dag. Soms moet ik mijn kinderen motiveren om mee te gaan naar buiten maar door deze spellen van spellenrijk is het niet meer moeilijk. Door het leukste buitenspeelgoed is buitenspelen een groot feest. Wil je weten welke buitenspeelgoed geschikt zijn voor je kinderen? Neem dan een kijkje op: https://www.spellenrijk.nl/categorieen/64/buitenspeelgoed.html. Lees meer…